Onverdiend


 ‘Want toen wij nog krachteloos waren, is Christus op de bestemde tijd voor goddelozen gestorven. Want bij hoge uitzondering zal iemand voor een rechtvaardige sterven; hoogstens immers heeft iemand de moed om voor de goede mens te sterven. God echter bevestigt Zijn liefde voor ons daarin dat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren. Veel meer dan zullen wij, nu wij gerechtvaardigd zijn door Zijn bloed, door Hem behouden worden van de toorn. Want als wij, toen wij vijanden waren, met God verzoend zijn door de dood van Zijn Zoon, hoeveel te meer zullen wij, nu wij verzoend zijn, behouden worden door Zijn leven.’


‭‭Romeinen‬ ‭5:6-10‬ ‭HSV‬‬


De tekst hierboven is niet direct heel makkelijk opgeschreven. Maar wat Paulus aan de Romeinen, en ons, schrijft, is wel heel mooi!

Hier lees je voor wie Christus gestorven is. Voor goddelozen. Mensen die leven zonder God. Dus niet voor mensen die al naar God zoeken of Hem dienen. 
En wat is de reden? Zijn (!) liefde! 
Wat een bijzondere liefde. Liefde voor mensen die weglopen van Hem. Die Hem negeren, bespotten, hun eigen weg gaan. 
Mensen die denken te kunnen leven zonder Hem. 
Mensen zoals ik. Misschien ook wel zoals jij.

En terwijl we vijanden waren, zegt Paulus, werden we verzoend met Hem.
Vrij van de zonde, vrij van onze onwil, vrij van leven zonder God.
In de dood van Christus werden wij verzoend, in Zijn opstanding, Zijn leven, mogen we met Hem leven.

En leven met Christus is zoveel beter, zoveel veiliger en zoveel vrijer dan leven zonder Hem.
Elke dag aan Zijn hand gaan, in de wetenschap dat je zonden vergeven zijn.
Dat was niet zomaar even makkelijk. Die vergeving is ontzettend kostbaar. Het kostte Jezus zijn leven. Als je dat beseft en daarbij stil staat, dan leef je er niet aan voorbij.
Dan leef je met een dankbaar hart.

Ik denk ook dat Paulus het zo’n groot wonder vond, hij bleef er over schrijven, in allerlei woorden.
Hij zong er over en dat wil ik hier nog bij zetten.
Een stuk uit Romeinen 8:

‘Wat zullen wij dan over deze dingen zeggen? Als God voor ons is, wie zal tegen ons zijn? Hoe zal Hij, Die zelfs Zijn eigen Zoon niet gespaard maar voor ons allen overgegeven heeft, ons ook met Hem niet alle dingen schenken? Wie zal beschuldigingen inbrengen tegen de uitverkorenen van God? God is het Die rechtvaardigt. Wie is het die verdoemt? Christus is het Die gestorven is, ja wat meer is, Die ook opgewekt is, Die ook aan de rechterhand van God is, Die ook voor ons pleit. Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Verdrukking, of benauwdheid, of vervolging, of honger, of naaktheid, of gevaar, of zwaard? Zoals geschreven staat: Want omwille van U worden wij de hele dag gedood, wij worden beschouwd als slachtschapen. Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem Die ons heeft liefgehad. Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere.’
‭‭Romeinen‬ ‭8:31-39‬ ‭HSV‬‬


Reacties

Populaire posts