Gezinsmoment profeten-7 Pinksteren

Alles is voorzegt, ook Pinksteren.
Van de profeet Joel was de stap naar het feest van vandaag niet zo groot.
In de voorbereiding had ik me al verwonderd over alles wat God zegt en ons wil leren over dit feest.

Voor m'n gevoel is Pinksteren wat onderbelicht, wat moeilijk soms ook. Een geboorte, sterven en Hemelvaart is iets wat makkelijker uit te leggen is. Behalve misschien Hemelvaart. 

Eerst lazen we Joel 1:15 waarin het oordeel dmv een sprinkhanenplaag wordt voorzegd en we lazen Joel 2:12. Want hier staat: kom terug! God is trouw en barmhartig, bereid tot vergeving .
Dat alleen is al een les. God veranderd niet. Je mag terugkomen!
Zo heerlijk!

Maar Joel zegt in 2:28 nog meer: Ik zal mijn Geest uitgieten op alle mensen. 
Zonen en dochters zullen profeteren.
En dan zijn we bij Pinksteren.

We verdiepen ons in de Heilige Geest.
De Heere Jezus geeft veel onderwijs aan de discipelen over de Geest en een paar teksten zochten we op en lazen we. We kwamen erachter dat Hij een geest van waarheid is, die ons wil leren over God en die getuigd wat waarheid is, overtuigd zelfs. 
En we lazen in 1 korinthe 6:19 dat we vol kunnen zijn van de Geest. Dat ons lichaam en tempel is waarin de Heilige Geest wil wonen.

Best pittige stof, maar ondersteund door een voorbeeld wat de dominee aanreikte vanmorgen en een liedje wat ik vond op YouTube was het wel duidelijk.
Het voorbeeld was het volgende;
Een glas water kun je meer dan vol maken. Als je heel voorzichtig schenkt dan komt er een bel van water voordat het overstroomt. Zo vol wil de Geest je maken. Dan ben je vol van Hem. Kam er geen zonde of anders meer bij en stroom je over om uit te delen. 

Het liedje is: wat is het pinksterfeest? hier te vinden
We zongen nog een paar verzen over de Geest:
- door de kracht van de heilige Geest
-God is geest van Herman Boon

We hebben nog geknutseld: een wereldkaart met losse poppetjes. Heel de wereld zal vol worden van God, alle volken mogen zijn evangelie horen.


Reacties

Populaire posts